


Polecamy HITY zakupowe.
- Suszarka ogrodowa LinoLift 600 QuickStart Leifheit 85352+GRATISY
- Deska LEIFHEIT 72565 AIRSTEAM PREMIUM M
- Zestaw LEIFHEIT PROFI Evo Wiadro z kółkami (55076) + mop z nakładką
- OKAP ELICA CIAK GR/A/L/56 - Dostawa GRATIS!
- OKAP ELICA HIDDEN IX/A/60 - Dostawa GRATIS!
- MYJKA LEIFHEIT MEGA Zestaw D&C 51004 + Teleskop 1,9 m+++
- OKAP CATA GC DUAL 45 WH- Dostawa GRATIS!
- OKAP CATA GC DUAL 45 BK- Dostawa GRATIS!
- Leifheit 55092 Zestaw Profi COMPACT (wiadro + system wyciskania + mop) PROMOCJA !!!
- Oczyszczacz i nawilżacz Airfresh Wash 500 SOEHNLE 68092
Profesjonalna patelnia GARCIMA Czarna szkliwiona 28 cm
Opis
Sztuka, technologia i tradycja od 1940 roku.
Elegancka patelnia ze stali nierdzewnej szkliwionej, idealna do codziennego smażenia. Stal szkliwiona w 850 stopniach C. Patelnie Garcima wykonane są z bardzo wysokiej jakości stali, grubość stali od 1,5 do 3 mm. Gruby spód zapewnia równomierną dystrybucję ciepła i najwyższą odporność dna na odkształcenia. Wytrzymała powłoka pozwala na smażenie praktycznie bez użycia tłuszczu. Elegancki design sprawi, że patelnie Garcima będą ozdobą każdej nowoczesnej kuchni.
Idealne do pieczenia, smażenie i zapiekania.
Patelnie Garcima przeznaczone są do użytku domowego i profesjonalnego.
-
Patelnia wykonana z stali emaliowanej dzięki czemu szybko i równomiernie się nagrzewa, a także długo utrzymuje temperaturę potrawy.
-
Bardzo mocny i poręczny uchwyt, który pewnie leży w dłoni i jest łatwy w utrzymaniu czystości.
-
Praktyczny otwór przy uchwycie, umożliwia szybkie i wygodne odwieszenie artykułu na haczyku.
- Możliwość pieczenia w piekarniku do 200 stopni
-
Patelnie Gacima robione są ręcznie
- Produkcja Hiszpańska
Dane Techniczne:
Waga | 1,43 kg |
Średnica | 28,0 cm |
Grubość stali | 2,00 mm |
Wysokość całkowita | 4,9 cm |
Kolor | Czarny |
Pokrywka w zestawie | Nie |
Korpus | Ze stali emaliowanej |
UŻYTKOWANIE I PIELĘGNACJA
- Przed pierwszym patelnię należy umyć ciepłą wodą z mydłem aby usunąć zabrudzenia od opakowania, następnie dobrze spłukać i wytrzeć ręcznikiem do sucha. Nigdy nie należy pozostawiać patelni do wyschnięcia. Posmaruj patelnię delikatną warstwą oleju aby przygotować ją do lepszego utrzymywania ciepła podczas użytkowania.
- Jeśli nie będziesz używać patelni przez dłuższy czas pamiętaj aby po ostatnim użyciu umyć patelnię i delikatnie posmarować olejem. Następnie owiń patelnię papierem i schowaj do worka foliowego. Patelnię przechowuj w suchym miejscu. Tak zabezpieczona będzie służyła bardzo długo.
- Nigdy nie stawiaj na gorący palnik pustej patelni. Unikaj przegrzania, cały czas kontroluj intensywność grzania. Nigdy nie używaj patelni w kuchence mikrofalowej.
- Używaj przyborów kuchennych wykonanych z drewna lub stali nierdzewnej. Patelnia osiąga bardzo wysoką temperaturę dlatego plastikowe przybory nie są zalecane.
- Najłatwiejszym sposobem na usunięcie resztek jest napełnienie patelni wodą z mydłem i pozostawienie na godzinę. Takie działanie zmiękczy pozostałości i pozwoli na usunięcie ich za pomocą gąbki. Jeśli jest potrzeba można użyć twardszego zmywaka.